con infoinfo@hdz-grude.org          con tel+387 39  662  064

.

HDZ BiH  Mladež HDZ BiH  Mladež HDZ BiH

billboardi obljetnica

Gostiju on-line

Imamo 113 gostiju i nema članova online

stranicaweb

Pristupnica

clanstvo hdz

web izbori za Hrvatski sabor

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini uputilo je poziv svim hrvatskim državljanima koji žele glasovati na biračkim mjestima u diplomatsko- konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u BiH na prethodnu/aktivnu registraciju birača.

Biračka mjesta u Bosni i Hercegovini biti će otvorena u subotu 4. srpnja i nedjelju 5. srpnja 2020. godine u sjedištima diplomatsko- konzularnih predstavništva Republike Hrvatske u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru, Tuzli, Livnu i Vitezu.

Uvjeti za ostvarivanje prava na glasovanje u diplomatsko konzularnom predstavništvu RH u BiH:

  1. hrvatski državljani koji imaju prebivalište u RH trebaju izvršiti prethodnu registraciju birača s prebivalištem u Hrvatskoj.
  2. hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj i koji nisu podnijeli zahtjev za e-osobnu moraju izvršiti aktivnu registraciju birača koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj.
  3. hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u RH, a koji su podnijeli zahtjev za e-osobnom iskaznicom, ne moraju se aktivno registrirati već će biti aktivno registrirani prema adresi prebivališta iz e-osobne iskaznice. Ukoliko žele glasovati na području drugog diplomatsko-konzularnog predstavništva odnosno u Republici Hrvatskoj, moraju podnijeti zahtjev za promjenu mjesta aktivne registracije.

Početak prethodne i aktivne registracije je 3. lipnja 2020. godine, a rok do kojeg birači mogu podnijeti zahtjev je srijeda 24. lipnja 2020. godine.

 

Registraciju možete izvršiti svaki radni od 09:00 do 14:00 sati u uredu OO HDZ BiH u Grudama, a za više informacije možete pozvati na brojeve telefona 039/662-064 i 063/047-200.

 

Kontakt

HDZ BiH Grude
Ulica Republike Hrvatske bb
88340 Grude
info@hdz-grude.org
+38739 / 662 - 064
Uredovno vrijeme: pon-pet od 09 do 14 h