con infoinfo@hdz-grude.org          con tel+387 39  662  064

.

slajder1

 

skup sovici

 

U Sovićima je održan predizborni skup Općinskog odbora HDZ-a BiH Grude.

Himnom hrvatskoga naroda "Lijepa naša" i odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima započet je predizborni skup.

Prisutne je pozdravio i zaželio dobrodošlicu predsjednik temeljnog ogranka Sovići Zoran Vlašić. U svom obraćanju istaknuo je sve realizirane projekte u posljednje četiri godine na ovom prostoru te predstavio plan budućih aktivnosti.

Kandidat za Skupštinu Županije Zapadnohercegovačke Stjepan Vlašić prilikom svog obraćanja kazao je kako je od iznimne važnosti da Hrvati 2. listopada svojim zajedništvom i odazivom na izbore izaberu svoje legitimne političke predstavnike na svim razinama. Naglasio je važnost političke vertikale svih razina vlasti od lokalne do državne kako bi i u budućnosti mogli nastaviti sa značajnim projektima za našu zajednicu.

Kandidatkinja za Skupštinu Županije Zapadnohercegovačke Ružica Mikulić upoznala je prisutne s radom Vlade Županije Zapadnohercegovačke i Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH na čijem je čelu. Predstavila je sve mjere koje su realizirane u proteklom razdoblju kao što su besplatni udžbenici za sve učenike osnovnih škola, besplatan prijevoz svih učenika, uvođenja asistenta u nastavu i sl. Pozvala je nazočne da u nedjelju 2. listopada izađu na izbore i podrže kandidate HDZ-a BiH i HNS-a kako bih mogli nastaviti sa započetim mjerama i programima.

Predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Grude Ljubo Grizelj kazao je kako su Opći izbora 2022. od posebne važnosti za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, s posebnim naglaskom na zaštitu mjesta hrvatskog člana Predsjedništva BiH i Doma naroda Parlamenta F BiH. Pozvao je okupljene da 2. listopada izađu na izbore i hrvatskim zajedništvom pošaljemo jasnu poruku da je Bosna i Hercegovina domovina hrvatskoga naroda i samo hrvatski narod ima pravo odlučivati tko će ga predstavljati u institucijama Bosne i Hercegovine.