con infoinfo@hdz-grude.org          con tel+387 39  662  064

.

logo-header-3

drazen_vranjes1Prvu konstituirajući sjednicu Općinskog vijeća Grude, u novom sazivu, otvorio je predsjednik Općinskog vijeća iz prošlog saziva Borislav Šimunović.

U prvoj točki dnevnog reda tajnik Općinskog vijeća Miljenko Pezer je pročitao izvještaj o ovjerenim mandatima Općinskog vijeća Grude, pri čemu je iznio podatke o izlaznosti na proteklim lokalnim izborima te da je od 25 izabranih vijećnika njih 24 primilo mandata.

Nakon izvještaja uslijedila je svečana prisega novoizabranih vijećnika Općinskog vijeća. Nakon svečane prisege, u trećoj točki dnevnog reda  uslijedio je izbor Odbora za  izbor imenovanja i mandatno-imunitetna pitanja u koji su izabrani:Mile Pejić HDZ BiH kao predsjednik te Jure Tomas HDZ BiH, Tomislav Paradžik HDZ BiH, Miro Šimić HSP BiH, i Ivan Bušić HDZ 1990 kao članovi.

Nakon izbora Odbora za  izbor imenovanja i mandatno-imunitetna pitanja određena je stanka od 10 minuta da bi predsjednici Klubova vijećnika dostavili imena kandidata za presjednika Općinskog vijeća. Odbor je dobio samo jedan prijedlog kluba HDZ-a BiH koji je za predsjednika Općinskog vijeća Grude predložio Draženka Vranješa. Prijedlog je stavljen na glasanje te s 19 glasova za usvojen, te je Draženko Vranješ ispred HDZ-a BiH izabran za novog predsjednika Općinskog vijeća Grude.

Novoizabrani predsjednik je preuzeo predsjedavanje sjednicom, te je u svom uvodnom govoru kazao između ostalog da se nada dobroj suradnji sa svim vijećnicima općinskog vijeća kao i sa svim općinskim službama na čelu s načelnikom za dobrobit svih građana lokalne zajednice.  Čestitao je općinskom načelniku Ljubi Grizelju i bivšem predsjedniku Općinskog vijeća Borislavu Šimunoviću na deblokadi prošlog saziva Općinskog vijeća i zaželo je da se takva situacija nikada više ne ponovi.

Iduća točka dnevnog reda je bila izbor zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća, za kojeg je većinom vijećnika izabrana vijećnica Nives Tomas ispred HDZ-a BiH.

U točkama šest i sedam su izabrani članovi kolegija  Općinskog vijeća Grude kao i članovi Odbora za gospodarstvo, financije i proračun. Članovi kolegija Općinskog vijeća su: Draženko Vranješ, HDZ BiH, predsjednik, Nives Tomas, HDZ BiH, zamjenica predsjednika, Miro Palac, predsjednik kluba vijećnika HDZ BiH, Dinko Pezer, predsjednik kluba vijećnika HSP BiH, Miro Pejić, NSRZB, predsjednik kluba vijećnika NSRZB, Velimir Bušić, predsjednik kluba vijećnika HDZ 1990, Miljenko Pezer, tajnik Općinskog vijeća.

Članovi odbora za gospodarstvo, financije i proračun su: Jelena Primorac HDZ BiH, predsjednica, te Mile Pejić HDZ BiH, Dinko Pešorda HDZ BiH, Nives Tomas HDZ BiH,

Marko Pinjuh HSP BiH, Matko Biško HDZ 1990, i Ivan Boban SDP BiH kao članovi.

Na kraju sjednice članovima Općinskog vijeća je se kratko obratio načelnik Ljubo Grizelj, koji je u svojem govoru čestitao svima izabranim vijećnicima, a posebno novoizabranom predsjedniku Općinskog vijeća Draženku Vranješu, te je zaželio svima sreću u radu, i izrazio nadu u konstruktivnu i uspješnu suradnju, te je naglasio da se nećemo osvrtati na prošlost nego okrenuti prema budućnosti.