con infoinfo@hdz-grude.org          con tel+387 39  662  064

.

slajder1

viktor_maric1
 Viktor Marić, načelnik

Na prijedlog Općinskog načelnika, Općinsko vijeće je na 18. sjednici Općinskog vijeća, održanoj 28. listopada 2010. godine, donijelo Odluku o dodjeli materijalnih potpora studentima slabijeg imovnog stanja za školsku 2010./2011. godinu, te usvojilo kriterije za dodjelu koji su u odnosu na prethodnu godinu neznatno izmijenjeni. U skladu s navedenim Općinsko vijeće je zadužilo Općinskog načelnika da raspiše natječaj o dodjeli 40 potpora studentima slabijeg imovnog stanja, što sam i učinio.

Na 21. sjednici od 22. prosinca 2010. godine, Općinsko vijeće je imenovalo Povjerenstvo za provedbu postupka dodjele materijalnih potpora studentima slabijeg imovnog stanja za školsku 2010./2011. godinu, sa zadaćom da Povjerenstvo izvrši bodovanje po propisanom natječaju i rang listu dostavi Općinskom vijeću i Općinskom načelniku. Nakon dva održana radna sastanka pojedini članovi Povjerenstva svojim su nedolaskom na treću održanu sjednicu opstruirali daljnji rad Povjerenstva te predložili Općinskom vijeću poništavanje važećeg natječaja, prijedlog novih kriterija i raspisivanje novog natječaja.

Na 22. sjednici, održanoj 11. siječnja 2011. godine Općinsko vijeće je prihvatilo ove prijedloge te zadužilo gore spomenuto Povjerenstvo da do iduće sjednice Općinskog vijeća napravi prijedlog novih kriterija za dodjelu materijalnih potpora studentima. Budući da do usvajanja tih kriterija ne mogu raspisati novi natječaj molim studente i njihove roditelje da razumiju da u svemu navedenom nema moje krivnje jer sam se osobno zalagao na 22. sjednici Općinskog vijeća da se bodovanje za ovu godinu obavi po postojećim kriterijima.

 

Načelnik općine Grude

Viktor Marić, prof.