con infoinfo@hdz-grude.org          con tel+387 39  662  064

.

slajder1

 

Viktor Marić, prof.

Načelnik Gruda Viktor Marić priopćio je kako se protiv novoimenovanog v.d. direktora JP Komunalno Tomislava Galića vodi kazneni postupak pred Općinskim sudom u Ljubuškom te da ga Općinsko vijeće nije smjelo jučer imenovati na tu dužnost. Potkrijepio je to dokumentom iz Općinskog suda u Ljubuškom u kojem stoji kako je protiv Galića kazneni postupak u tijeku. Kako se neslužbeno doznaje, Galić je i zbog povrede službene dužnosti dobio otkaz u Upravi za indirektno oporezivanje.

Tijekom jučerašnje sjednice Općinskog vijeća Gruda, kada je i imenovan Galić na mjesto v.d. direktora JP Komunalno, predstavnici HSP-a BiH pokazali su dokumente iz suda opovrgavajući da se protiv Galića vodi kazneni postupak.

Načelnik Marić ističe kako je predstavnike HSP-a molio da mu daju papire kako bi ih kopirao. "Mora se raditi ili o novoj krivotvorini ili je sam Galić krivotvorio taj papir ili neko u sudu", kazao je Marić.

"Ako se utvrdi da ti dokumenti nisu valjani ili bilo što, da ne odgovara istini, dat ćemo smijeniti i nadzorni odbor i ravnatelja", istaknuo je predsjednik Općinskog vijeća Gruda Josip Šimić.

Nezavisna zastupnica u Općinskom vijeću Gruda Marina Tica izričito je bila protiv imenovanja Galića na mjesto v.d. direktora Komunalnog, jer joj je Galić, kako je istaknula, slao prijeteće sms poruke tijekom 2009. godine.

Navela je kako je jedna od tih poruka glasila kako će joj kćerka završiti kao Ivana Hodak.

"I to nije samo jedna poruka, to je bilo more poruka koje su slane, većina s njegova mobitela cijeli mjesec", kazala je Tica.

Inače, u vrijeme tih prijetnji na kuću Marine Tice bačena je eksplozivna naprava o čemu se istraga upravo privodi kraju.

Načelnik Marić je mišljenja kako je problem nastao imenovanjem novog Nadzornog odbora Komunalnog. On je tražio preispitivanje te odluke, no Nadzorni odbor je ponovno potvrđen, nakon čega je uslijedilo i imenovanje Tomislava Galića za v.d. direktora.

Marić je poručio kako neće dozvoliti da nekvalificirana osoba uništi poduzeće koje godinama dobro radi.