con infoinfo@hdz-grude.org          con tel+387 39  662  064

.

slajder1

thumb_KLAUZURA_KUPRESKUPRES, 12.09.2014. Službeno otvaranje kampanje HDZ BiH započelo je klauzurom u hotelu Adria Ski na Kupresu, nakon uvodnih izlaganja, pročelnika Izvršnog izbornog stožera HDZ BiH, dr. Nevenka Hercega, koji je upoznao nazočne o programu otvaranja kampanje HDZ-a i HNS-a BiH, te pozdravnog obraćanja Tomislava Karamarka, predsjednika HDZ RH i dr. Dragana Čovića predsjednika HDZ-a i HNS-a BiH i kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, koji je govorio o Strateškom i programskom pristupu kampanji.

Uslijedio je dio zatvoren za jsvnost, na kome su predstavljene sektorske politike kroz sedam točaka na tri razine. To su:
1. Gospodarska strategija HDZ BIH
2. Konkretne smijernice gospodarskog razvoja u nadolazećem rzdoblju; te Socijalna i zdravstvena politika HDZ BiH
3. Vladavina prava i ravna država u Programu HDZ BiH
4. Pozicija Hrvata u oblasti medija i informiranja
5. Obrazovanje, kulturna i znanstvena politika HDZ BiH
6. Zaštita vrijednosti Domovinskog rata i branitelja u Programu HDZ BiH
7. Aktivnosti federalne platformaške vlasti na razvlaščivanju županija (zakonodavne, financijske, kadrovske i sl. Aktivnosti)

Na II. Panelu koji je nosio naziv „Strategija i organizacija kampanje" bilo je riječi o Planu i programu javnih nastupa u kampanji, promatračkim timovima HDZ-a BiH i Media planu kampanje.
Na predstavljanju Komunikacijske strategije i medija u kampanji, teme rasprave bile su: „Novi komunikacijski izazovi političke kampanje" i „Novi medijski kanali i Internet TV HDZ BiH.

U zadnjem dijelu II. Panela govorilo se o ulozi globalnih društvenih mreža u izbornoj kampanji.

Na III. Panelu bilo je riječi o BiH u Euroatlantskim integracijama. Govorilo se o poteškoćama i izazovimavna putu BiH ka EU i NATO-u, „Partnerstvu za mir" i iskustvu Republike Hrvatske u procesu euroatlanskih integracija.

Klauzuru je zatvorio predsjendik HDZ-a i HNS-a dr. Dragan Čović, kazavši „Na nama je da razmišljamo kako pokrenuti BiH, kako na pravi način predstaviti hrvatski narod, i kako to na sličan način možemo kazati onima kojima ćemo se obraćati. To je mjera jesmo li za sva vremena uspjeli, proteklih 15 godina djelovanja međunarodne zajednice u BiH na eliminiranju hrvatske političke volje u BiH, staviti u drugi plan. Mislim da smo napravili ogroman iskorak, i da će mjera onoga jesmo li to dobro odradili biti 12. listopada. Stoga vas pozivam da radimo mnogo više nego što smo do sada radili, da možemo provesti ovih 7 odgovora naše politike, i da vratimo čast političkoj aktivnosti u Bosni i Hercegovini."

Nakon završetka klauzure, izaslanstvo HDZ-a i HNS-a BiH predvođeno dr. Draganom Čovićem, položilo je vijenac kod spomenika ispred crkve Svete Obitelji. A nakon toga svi su nazočili na sv. misi.

KLAUZURA_KUPRES