con infoinfo@hdz-grude.org          con tel+387 39  662  064

.

slajder1

Široki Brijeg, 17.11.2010. Nakon polaganja vijenca na Trgu širokobrijeških žrtava (kod križa) u središtu Širokog Brijega, a u povodu dana Županije Zapadnohercegovačke, u kinu Borak je održana svečana sjednica Skupštine Županije Zapadnohercegovačke.

Himnom „Lijepa naša" u izvedbi Djevojačkog zbora Glazbene škole Široki Brijeg počela je svečana sjednica. Zlatko Jurilj predsjednik Skupštine Županije Zapadnohercegovačke prigodnim i riječima dobrodošlice novoizabranim i zastupnicima u prošlom sazivu Skupštine i brojnim gostima otvorio je svečanu sjednicu.

Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić prisjećajući se događaja od prije 19 godina, a koji su obilježili povijest Hrvata u Bosni i Hercegovini, obratio se novoizabranim zastupnicima koji će za nekoliko dana sjesti u zastupničke klupe, kao i onima koji će obnašati izvršnu vlast riječima: „U onima koji obnašaju javne dužnosti treba prevladati motiv da ono što čine bude na dobrobit i u interesu svoga naroda".

„Bilo je i boljih dana za Županiju Zapadnohercegovačku. Ali, siguran sam da možemo mnogo bolje i više uz odgovoran rad u trenutcima povijesne prekretnice donošenja novog Ustava Bosne i Hercegovine", rekao je između ostalog u prigodnom obraćanju nazočnima Bariša Čolak ministar pravde u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine. Program je vodio Marinko Karačić, a svečanost su s nekoliko glazbenih brojeva upotpunile članice Djevojačkog zbora Glazbene škole Široki Brijeg na čelu s ravnateljicom Tonćikom Kolobarić.