con infoinfo@hdz-grude.org          con tel+387 39  662  064

.

HDZ BiH  Mladež HDZ BiH  Mladež HDZ BiH

borjana izbori

Gostiju on-line

Imamo 155 gostiju i nema članova online

stranicaweb

Pristupnica

clanstvo hdz

usora1

 

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović nazočio je redovitoj koordinaciji načelnika, gradonačelnika i predsjednika županijskih Vlada izabranih ispred HDZ-a BiH održanoj u Usori.

Sastanku je nazočio i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.

Razgovaralo se o radu i aktivnostima, ali i problemima jedinica lokalne samouprave, aktualnom političkom stanju u BiH te zajedničkim projektima, odnosno kako pomoći općinskim, gradskim, županijskim vlastima i kako riješiti određene probleme lokalnih zajednica u suradnji s višim razinama.

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, pozdravio je sve okupljene i zahvalio domaćinu na organizaciji sastanka. Dr. Čović je prezentirao trenutnu aktualnu političku situaciju. Istaknuo je kako rješenja koja su prezentirana političkim dužnosnicima u BiH i predstavnicima međunarodne zajednice u potpunosti implementiraju sve odluke Ustavnog suda BiH i Europskog suda za ljudska prava, kako bi se u ovoj neizbornoj godini osiguralo rješenje pitanja legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda.

Govoreći o suradnji lokalnih razina sa većim razinama vlasti, naglašeno je kako komunikacija i suradnja mora biti aktivna i svakodnevna kako bi se postojeći problemi prepoznali i kako bi se aktivno radilo na njihovu rješavanju. Svi mogući problemi i zastoji moraju se otkloniti u najmanjem roku. Također, naglašena je važnost usklađivanja razvoja lokalnih sredina s aktivnostima unaprijeđenja životnog standarda kroz podizanje ekonomskih, gospodarskih, infrastrukturnih i drugih projekata.

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, govorio je o programima od interesa za Hrvate izvan RH, gdje se osvrnuo na ostvarene i aktualne programe. Posebnu zahvalu uputio je Hrvatima iz BiH i nazočnim dužnosnicima na donacijama i pomoći u obnovi oštećenih zgrada na potresom stradalom području u Republici Hrvatskoj.

usora2