con infoinfo@hdz-grude.org          con tel+387 39  662  064

.

HDZ BiH  Mladež HDZ BiH  Mladež HDZ BiH

slajder1

Gostiju on-line

Imamo jedan gost i nema članova online

Pristupnica

clanstvo hdz

Dom naroda FBiH

 

 

Klub zastupnika HDZ BiH-HNS Zastupničkoga doma Parlamenta Federacije podržao je Odluku o izmjenama i dopunama proračuna Federacije BiH za 2020.godine  kojom je osigurano 200 milijuna pomoći (grant sredstava) županijama.

Klub zastupnika HDZ BiH - HNS  je predložio amandmane koji su nastojali ispraviti nepravdu nakon što je poništena prethodna odluka o transferu općinama i županijama iz Vlade Federacije BiH nakon negodovanja dijela dužnosnika SDA te na inzistiranje Kluba,  Vlada Federacije BiH je nakon rasprave prihvatila prijedloge i amandmanski djelovala te vratila 30 milijuna na ekonomski kod transferi županijama i općinama.

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH u utorak 28. travnja 2020. godine usvojio je Odluku o izmjenama i dopunama Proračuna Federacije BiH za 2020. godinu u iznosu od 5,5 milijardi KM.

Prema Izmjenama i dopunama koje je potvrdio Dom naroda čime su osigurani uvjeti stupanja na snagu, za potrebe pomoći gospodarstvu osigurano je 500 milijuna KM,  a značajna sredstva u iznosu od 200 milijuna KM preusmjerena su županijama, gradovima i općinama koji, kako je naglašeno,  podnose najveći teret krize.